logo turistsi.jpeg

facebook
instagram
whatsapp
logo turistsi.jpeg
Turist-si

Mail: vanja.segel@libero.it

 

Telefon: +39 338 654 27 48

Turist-si

© 2021
© 2021

Le camere

Arredate finemente

notranjost bazilike sv. petra (2).jpeg

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. 


ZAKAJ IZBRATI TA PROGRAM?

- Izredno bogata versko, kulturno in zgodovinsko vsebina ogledov (ogled vseh 4 papeških bazilik).

- Strokovno vodenje v slovenskem jeziku.

- Nočitev v enem izmed čudovitih rimskih samostanov na neverjetni lokaciji.

- Program upošteva vse veljavne predpise za preprečevanje širjenja COVID-19.

- Izredno ugodna cena.

- Za zaključene skupine se program lahko in razširi in prilagodi.

 

PROGRAM po dnevih

1. dan - prihod v Rim in namestitev v samostanu

V dopoldanskem času prihod na letališče/železniško/avtobusno postajo, kjer vas bo pričakala vodnica, ki  vas bo pospremila do izbranega samostana. Pomagala vam bo pri prijavi (check-in) in vam dala vse potrebne napotke za popoldansko srečanja. Popoldan ogled samostanskega kompleksa Trije vodnjaki, ki predstavlja enega izmed najbolj pomembnih krajev krščanstva, saj je bil na tem mestu 29. junija leta 67 obglavljen apostol Pavel. Sledi ogled druge največje papeške bazilike v Rimu, bazilike sv. Pavla, kjer se pod papeškim oltarjem nahaja grob svetnika.

2. dan - ogled papeških bazilik sv. Janeza v Lateranu in sv. Marije Snežne

Po zajtrku ogled prve papeške in najstarejše zahodno krščanske bazilike, tj. bazilike sv. Janeza v Lateranu s Svetimi stopnicami, krstilnico in baziliko Svetega križa v Jeruzalemu. Po kratkem oddihu ogled še ene papeške bazilike, to je bazilike sv. Marije Snežne. Popoldan ogled Koloseja, rimskih in imperialnih forumov, skupaj z baziliko sv. Kozma in Damijana, v kateri se nahaja čudovit mozaik iz 6. stoletja, ki prikazuje vnebovzetje obeh svetnikov.

3. dan - obisk bazilike sv. Petra in Vatikanskih muzejev

Po zajtrku ogled bazilike sv. Petra, srca krščanstva, v kateri se nahajajo najvišja pričevanje sakralne umetnosti v Rimu, v kateri arhitekturne, plastične in dekorativne oblike zvesto odražajo nauk rimske Cerkve in teologijo spreminjajo v skulpture, mozaike, spomenike in arhitekturne elemente. Obisk se bo nadaljeval na spektakularnem trgu Piazza San Pietro, mestni mojstrovini Berninija in rimskega baroka. Kdor bo želel, bo lahko nadaljeval z ogledom Vatikanskih muzejev ali pa se povzpel na vrh kupole bazilike sv. Petra.

4. dan - obisk cerkvice Domine Quo Vadis in katakomb sv. Kalista

Po zajtrku obisk katakomb sv. Kalista, enega izmed najstarejših podzemnih pokopališč prvih kristjanov, v katerih je pokopanih več papežev z začetka krščanstva. Na poti do katakomb si bomo pogledali še cerkvico Domine Quo vadis, ki stoji na mestu, kjer naj bi prišlo do srečanja med Jezusom in Petrom. Po kosilu se bomo sprehodili po antični Apijski cesti in si pogledali nekaj najzanimivejših ostankov rimske preteklosti.

5. dan - odhod iz Rima

Vodnica vas bo pospremila do letališča/ železniške/avtobusne postaje.

 

POMEMBNI PODATKI ZA POTOVANJE

Oglejte si podrobnosti o ceni in plačilih!

 

PREDLAGAN LET: povratni let Trst-Rim-Trst (že od 109 €)

PREDLAGAN AVTOBUSNI PREVOZ: povratni prevoz Ljubljana - Rim - Ljubljana (že od 100 euro)

PREDLAGAN PREVOZ Z VLAKOM: povratna nočna vožnja Celovec-Rim-Celovec (že od 60 euro)

PREDLAGANA NOČITEV V SAMOSTANU: na neverjetni lokaciji, kakovostna nastanitev, vključuje zajtrk (skupaj že od 120 €/osebo v dvoposteljni sobi za 4 nočitve.

 

* Cena VKLJUČUJE organizacijo in strokovno turistično vodenje

   CENA NE VKLJUČUJE predlagan prevoz z vlakom Trst – Viterbo, predlagan prevoz z letalom Rim- Trst, kosil in pijače osebnih stroškov in opreme. 

Create Website with flazio.com | Free and Easy Website Builder